39 zonnestraal ontwerp

Zonnestraal Hilversum - BiermanHenket Sanatorium Zonnestraal is in 1926 ontworpen door ir. J. Duiker. Het wordt internationaal beschouwd als een hoogtepunt in de 20e-eeuwse architectuurgeschiedenis. De restauratie is ontworpen in samenwerking met Wessel de Jonge architecten. Het ensemble van Duiker bestaat uit een hoofdgebouw, twee verblijfspaviljoens, een werkplaats en een zusterhuis. Landgoed Zonnestraal | Live Hilversum Landgoed Zonnestraal. Ontdek Duikerblauw, ondervind de helende kracht van bos en heide en picknick in de romantische wijngaard. Het historische sanatorium van architect Jan Duiker is een rijksmonument en icoon van het Nieuwe Bouwen. Zonnestraal in Hilversum werd in 1928 geopend als arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers.

Zonnestraal betonfolly - BiermanHenket Zonnestraal betonfolly Zonnestraal - betonfolly Hilversum Publiek Nieuwbouw De aanleiding voor het ontwerp van de betonfollie was de wens om state-of-the-art constructiemogelijkheden en betontechnologie te etaleren. Het is een geschenk van de Nederlandse Betonvereniging.

Zonnestraal ontwerp

Zonnestraal ontwerp

Landgoed Zonnestraal - Hondsdol Op Landgoed Zonnestraal heerst een heel bijzondere sfeer. Het landgoed heeft een rijk verleden en dát merk je. Want de geschiedenis waar je doorheen wandelt, is minstens zo interessant als de natuur om je heen! Landgoed Zonnestraal werd in 1928 omgetoverd tot een zorginstelling voor tuberculosepatiënten. Hilversum - Zonnestraal Zonnestraalcomplex Ontwerp Zonnestraal: J. Duiker, samen met B. Bijvoet en J.G. Wiebenga. Thans beschermde monumenten van het Nieuwe Bouwen. Rijksmonument Plattegrond Tekening Hoofdgebouw 1928 Door betonrot ernstig in verval geraakt. In juli 2000 is dooor het Min. van OCW vergunning verleend voor restauratie. Voorjaar 2001 Augustus 2001 Rondleiding Landgoed Zonnestraal | Live Hilversum Landgoed Zonnestraal. Iedere laatste zondag van de maand worden er rondleidingen verzorgd door een professionele gids. De rondleidingen starten om 12:00 en 14:00 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Vooraf aanmelden verplicht via 035 - 5385402 of info@zonnestraal.org. De kosten zijn 8,00 p.p. en dient contant betaald te worden aan de gids.

Zonnestraal ontwerp. Ontwerp diamantslijperij 'Adamas' op Zonnestraal :: TU ... plattegronden, doorsneden, gevelaanzichten. uuid:a490af79-c7c0-445d-8a7f-8d76bb4a08e3. Architect: Bijvoet, Bernard · Duiker, Johannes: Town: Hilversum: GeoNames: Colofon - Zonnestraal Hilversum Ontwerp: Mariëlle Tolenaar, studiosap Bouw: Brendly Tekst: Lies Aris, Storyshop. Met dank aan Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis Amsterdam & Gemeente Hilversum. Gebruik van foto's en andere materialen Ibanez ART120QA-SB « Elektrische Gitaar - Musik Produktiv Kleur: Zonnestraal · Ontwerp: Solid Body · Vorm: Singlecut · Aantal Snaren: 6 · Nek Constructie: Gelijmd (Ingezette hals) · Aantal Fretten: 22 · Schaal Lengte: 24,7" (627 mm) · Body Materiaal: Populier · Topblad: Gewatteerd.. Architectuur, icoon van het nieuwe bouwen - Zonnestraal ... Niet voor niets is Zonnestraal een beroemd voorbeeld van het nieuwe bouwen. Pioniers Jan Duiker (1890-1935), architect, studeerde bouwkunde in Delft. In 1916 richtte hij samen met Bernard Bijvoet een architectenbureau op. In 1924 kregen zij de opdracht om een ontwerp te maken voor sanatorium Zonnestraal.

Zonnestraal Wooninrichting en accessoires | Zazzle.be Bij Zazzle vind je de perfecte Zonnestraal producten om je huis op te vrolijken! Kies uit duizenden unieke designs of ontwerp zelf! Bestel vandaag nog! Mats Jonasson 'Zonnestraal' | Grootste collectie beelden ... Prachtig helder kristallen sculptuur genaamd Zonnestraal naar ontwerp van de beroemde Zweedse glaskunstenaar Mats Jonasson. De kristallen sculptuur is handgemaakt waarin de afbeelding van een kristallen hoofd te zien is. De sculptuur heeft een afmeting van 14-27 cm. Het betreft een gelimiteerde uitgave van slechts 299 stuks. Gerelateerde glaskunst Sanatorium Zonnestraal. (Icoon van het 'nieuwe bouwen'.) In het Loosdrechtse Bos bij Hilversum is een pareltje van het 'nieuwe bouwen' te vinden: sanatorium 'Zonnestraal' van (in de eerste plaats) architect Jan Duiker. Met de 'Van Nelle-fabriek' in Rotterdam van Leendert van der Vlugt is dit wel het meest bekende functionalistische ontwerp in Nederland, zelfs internationaal. Zoals zonnestraal - Tegel + Spreuk | TegelSpreuken.nl Zoals een zonnestraal een bloem doet opengaan, zo kan een vriendelijk woord een gezicht doen stralen! € 9,95 per stuk Start nu met ontwerpen Plaats ontwerp zoals hier weer gegeven direct in mandje Dit tegeltje is een compleet cadeau! Tegelspreuken.nl levert je tegeltje (s) als enige gratis in onze luxe geschenkverpakking.

Welkom en lees meer over Zonnestraal op weg naar Unesco ... De modernistische architecten Jan Duiker en Bernard Bijvoet realiseerden hun ontwerp met de hulp van Jan Gerko Wiebenga volgens de nieuwste ideeën op het gebied van architectuur, bouwtechniek en zorg. Als monument van licht en lucht en als gebouwd manifest van solidariteit en hoop, is Zonnestraal een monument van wereldklasse. BELEVEN Zonnestraal | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Het complex van de voormalige nazorgkolonie 'Zonnestraal' bestaat uit dertien objecten, verdeeld over 5 complexonderdelen, die in verschillende fasen tot stand zijn gekomen ten behoeve van de Algemene Nederlandse Diamantbewerkers Bond ter plaatse van het vroegere landgoed Loosdrechtse of Emmikerbos ten zuidwesten van Hilversum. Landgoed Zonnestraal, Hilversum - Binneveld Bouwmanagement Landgoed Zonnestraal is in 1928 gebouwd als sanatorium voor tbc-patiënten. Het sanatorium is een ontwerp van architect Jan Duiker. Licht en lucht werd doorgevoerd in het ontwerp van Jan Duiker. Het landgoed staat op de nominatie om te worden vermeld op de UNESCO Wereld erfgoedlijst. Wandelroute Zonnestraal - De Hoorneboeg Van Zonnestraal naar De Hoorneboeg. Deze route van 900 meter loopt grotendeels over een verhard fietspad. Parkeer aan het einde van het Loosdrechtse Bos: rijd deze laan helemaal af. Je rijdt dan recht op deze parkeerplaats af. Vlak voor je hier bent, wordt je volgens een rotondesyteem geleid, maar na deze slinger naar rechts kun je hier parkeren.

Reeks Uitstekende Zonnestraal Geometrische Vormen En Stock ...

Reeks Uitstekende Zonnestraal Geometrische Vormen En Stock ...

Zonnestraal Magneten Kaarten| Zazzle.be Kies je favoriete personaliseerbare Zonnestraal Magneten design uit ons enorme aanbod van de uniekste en mooiste wenskaarten of ontwerp er zelf een! Bestel nu!

Zon, vector, tekening. Clipart, vector, ontwerp, retro ...

Zon, vector, tekening. Clipart, vector, ontwerp, retro ...

Sanatorium Zonnestraal (Hilversum) | SkyscraperCity Forum Sanatorium Zonnestraal was een herstellingsoord voor tuberculosepatiënten, aan de rand van het Loosdrechtse Bos in Hilversum. Het ontwerp is van architect Jan Duiker in samenwerking met zijn compagnon Bernard Bijvoet en ingenieur Jan Gerko Wiebenga. Het gebouw is een schoolvoorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

De Achtergrond Van De Zonnestraal Vector Illustratie ...

De Achtergrond Van De Zonnestraal Vector Illustratie ...

Zonnestraal Appartementen - Vesteda De Zonnestraal appartementen van Vesteda liggen op een schitterende locatie in de bossen en zijn geschikt voor 55+. Het appartementencomplex bestaat uit 36 exclusieve appartementen van 135 of 145 m2 en zes sprookjesachtige penthouses van 200 m2. Het uitzicht vanuit alle woningen is mooi en levendig in deze bosrijke omgeving. Het ontwerp is van de hand van architect Hubert-Jan Henket, die een ...

Zonnestraal | Architectuur, Gebouwen, Zonnestralen

Zonnestraal | Architectuur, Gebouwen, Zonnestralen

De Zonnestraal "De Zonnestraal" is een belangrijk begrip in mijn dagelijkse leven en staat voor mij als licht en energie, dus het leven. Zonder deze ingrediënten kunnen mensen niet leven. Vanuit deze gedachte heb ik deze naam voor mijn praktijk gekozen.

Hilversum Zonnestraal | Watertoren, Zonnestralen, Nederland

Hilversum Zonnestraal | Watertoren, Zonnestralen, Nederland

Woonzorgcentrum "De Zonnestraal" Lint WZC De Zonnestraal wordt een hypermodern woonzorgcentrum met 83 kamers die haast twee keer zo groot zijn als nu. Het nieuwe complex telt drie bouwlagen en een kelderverdieping. De werken verlopen in drie fasen: een nieuw gebouw aan de Liersesteenweg, de verbouwing van de vroegere kamers en de bouw van een extra vleugel.

Sanatorium Zonnestraal | Architectuurgids op Architectuur.ORG

Sanatorium Zonnestraal | Architectuurgids op Architectuur.ORG

Sanatorium Zonnestraal in hilversum (noord holland ... Omschrijving van Sanatorium Zonnestraal. In oorsprong axiaal-symmetrisch aangelegd geheel van losstaande gebouwen met verbindend wegenstelsel, ontworpen als sanatorium met voor- en nazorginrichting en arbeidstherapie, genaamd "Zonnestraal" bestaande uit een hoofdgebouw, waarin destijds de medische afdelingen en eetzaal waren ondergebracht, twee paviljoens, waarin te weerszijden van een ...

Uitstekende Lineaire Zonnestraal Vector Illustratie ...

Uitstekende Lineaire Zonnestraal Vector Illustratie ...

Sanatorium Zonnestraal - Wikipedia Zonnestraal is gebouwd in beton, met stalen raamsponningen en enkel glas. Duiker heeft zijn standaardkleuren gebruikt: wit, zwart en een specifieke kleur lichtblauw, het zogenoemde "Duiker-blauw". Het complex is een beroemd voorbeeld van het nieuwe bouwen. Toen het werd ontworpen, dacht men dat tuberculose binnen dertig jaar uitgeroeid zou zijn.

Hilversum - Zonnestraal

Hilversum - Zonnestraal

Sanatorium Zonnestraal, Hilversum, J. Duiker ... Vanaf de jaren vijftig raakte Zonnestraal in verval. Het hoofdgebouw kreeg toevoegingen van architecten Bijvoet en Kloos en het Dresselhuyspaviljoen was een moderne ruïne. De vervallen gebouwen worden sinds 1998 naar ontwerp van Wessel de Jonge en Hubert-Jan Henket gerestaureerd. Het hoofdgebouw is sinds 2004 in gebruik voor conferenties.

zebra zonnestraal | Gratis stock foto's - Rgbstock ...

zebra zonnestraal | Gratis stock foto's - Rgbstock ...

Epiphone Joe Pass Emperor II Pro VS « Elektrische Gitaar Epiphone Joe Pass Emperor II Pro VS. (18 Beoordelingen) Kleur: Vintage zonnestraal. Ontwerp: Hollow Body. Vorm: Jazz Model. Aantal Snaren: 6. Nek Constructie: Gelijmd (Ingezette hals) Aantal Fretten: 20. Schaal Lengte: 24,75" (629 mm)

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Sanatorium Zonnestraal :: TU Delft Beeldbank Zonneheide, ontwerp van een ververschingstent. Zonneheide, ontwerp van een ververschingstent. Home · About · Disclaimer ·

Landgoed Zonnestraal | Live Hilversum

Landgoed Zonnestraal | Live Hilversum

Rondleiding Landgoed Zonnestraal | Live Hilversum Landgoed Zonnestraal. Iedere laatste zondag van de maand worden er rondleidingen verzorgd door een professionele gids. De rondleidingen starten om 12:00 en 14:00 uur en duren ongeveer 1,5 uur. Vooraf aanmelden verplicht via 035 - 5385402 of info@zonnestraal.org. De kosten zijn 8,00 p.p. en dient contant betaald te worden aan de gids.

Movember achtergrond met zonnestraal in plat ontwerp ...

Movember achtergrond met zonnestraal in plat ontwerp ...

Hilversum - Zonnestraal Zonnestraalcomplex Ontwerp Zonnestraal: J. Duiker, samen met B. Bijvoet en J.G. Wiebenga. Thans beschermde monumenten van het Nieuwe Bouwen. Rijksmonument Plattegrond Tekening Hoofdgebouw 1928 Door betonrot ernstig in verval geraakt. In juli 2000 is dooor het Min. van OCW vergunning verleend voor restauratie. Voorjaar 2001 Augustus 2001

Zonnestraal, Starburst Achtergrond, Convergerende Lijnen ...

Zonnestraal, Starburst Achtergrond, Convergerende Lijnen ...

Landgoed Zonnestraal - Hondsdol Op Landgoed Zonnestraal heerst een heel bijzondere sfeer. Het landgoed heeft een rijk verleden en dát merk je. Want de geschiedenis waar je doorheen wandelt, is minstens zo interessant als de natuur om je heen! Landgoed Zonnestraal werd in 1928 omgetoverd tot een zorginstelling voor tuberculosepatiënten.

Gebouw Zonnestraal Hilversum – rvbangarang.org

Gebouw Zonnestraal Hilversum – rvbangarang.org

Gebouw Zonnestraal Hilversum – rvbangarang.org

Gebouw Zonnestraal Hilversum – rvbangarang.org

De Vectorachtergrond Van De Zonnestraal Vector Illustratie ...

De Vectorachtergrond Van De Zonnestraal Vector Illustratie ...

Uitstekende Zonnestraal - Vector Vector Illustratie ...

Uitstekende Zonnestraal - Vector Vector Illustratie ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Landgoed Zonnestraal herontdekt eigen watertoren - ONH

Landgoed Zonnestraal herontdekt eigen watertoren - ONH

Zonnestraal Starburst Met Straal Van Licht Blauwe Kleur E ...

Zonnestraal Starburst Met Straal Van Licht Blauwe Kleur E ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Levendige Zonnestraal Met Het Uitstralen Van Stralen In ...

Levendige Zonnestraal Met Het Uitstralen Van Stralen In ...

Zonnestraal stock illustratie. Illustratie bestaande uit ...

Zonnestraal stock illustratie. Illustratie bestaande uit ...

Gratis stock foto's - Rgbstock - gratis afbeeldingen ...

Gratis stock foto's - Rgbstock - gratis afbeeldingen ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Recensie: Sanatorium Zonnestraal | Architectuur.ORG

Recensie: Sanatorium Zonnestraal | Architectuur.ORG

Landschap Zonnestraal wordt hersteld - architectenweb.nl ...

Landschap Zonnestraal wordt hersteld - architectenweb.nl ...

Reeks Geometrische Zonnestraal En Lichte Straalvormen De ...

Reeks Geometrische Zonnestraal En Lichte Straalvormen De ...

Zon en zonnestraal vector illustratie. Illustratie ...

Zon en zonnestraal vector illustratie. Illustratie ...

Reusachtige Vectorreeks Van Retro Zonnestraal Voor Etiket ...

Reusachtige Vectorreeks Van Retro Zonnestraal Voor Etiket ...

De Engel Van De Zonnestraal Vector Illustratie ...

De Engel Van De Zonnestraal Vector Illustratie ...

Ontwerp Van De Zonnebril Het Vlakke Isometrische Zomer ...

Ontwerp Van De Zonnebril Het Vlakke Isometrische Zomer ...

Abstracte Gouden Zonnestraal Op Witte Achtergrond ...

Abstracte Gouden Zonnestraal Op Witte Achtergrond ...

Zonnestraal Zilveren Grijze En Witte Vectorachtergrond ...

Zonnestraal Zilveren Grijze En Witte Vectorachtergrond ...

Vintage zwart-wit rock-'n-roll-badge met rockhandteken you ...

Vintage zwart-wit rock-'n-roll-badge met rockhandteken you ...

Welkom en lees meer over Zonnestraal op weg naar Unesco ...

Welkom en lees meer over Zonnestraal op weg naar Unesco ...

Gratis stock foto's - Rgbstock - gratis afbeeldingen ...

Gratis stock foto's - Rgbstock - gratis afbeeldingen ...

Landgoed Zonnestraal te Hilversum - Architectuur ...

Landgoed Zonnestraal te Hilversum - Architectuur ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

Zonnestraal, Starburst Vormzwarte Op Wit Het Element Van ...

0 Response to "39 zonnestraal ontwerp"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel